ing-org.dp.ua

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
E-mail Печать

Дитячо-юнацька спортивна школа №2

Комунальний позашкільний заклад «Дитячо-юнацька спортивна школа №2» Інгулецького РВО м.Кривого Рога було засновано у 1972 році. Тип профілю ДЮСШ №2: спортивно-оздоровчий.

Напрямок діяльності:
Головною метою та предметом діяльності ДЮСШ №2 є фізичний розвиток, спортивна підготовка та організація змістовного дозвілля дітей, підлітків, молоді.

З цією метою ДЮСШ №2 в установленому порядку:
- пропагує і розповсюджує передовий досвід фізкультурно-спортивної роботи, здійснює рекламну діяльність;
- спрямовує зусилля на розвиток масової фізкультурно-спортивного руху, пропагує здоровий спосіб життя;
- разом з господарським та профспілковими організаціями бере участь у втіленні державних програм, спрямованих на розвиток фізичної культури і спорту;
- організовує заняття в спортивних секціях, фізкультурно-оздоровчих групах, спортивні змагання;
- надає платні фізкультурно-оздоровчі послуги всім верстам населення;
- сприяє розвитку спорту вищих досягнень та підготовці спортсменів високого класу;
- здійснює міжнародну діяльність, розриває міжнародні спортивні звязки.

Перед всіма навчальними, дошкільними та позашкільними дитячими закладами стоїть одна мета: виховання гармонійно розвиненого, фізично здорового підростаючого покоління. А так, як мета одна, то співпраця між цими організаціями повинна бути тісною і постійною. Тому Інгулецький районний спорткомітет, районний відділ освіти і Дитячо-юнацька спортивна школа №2 планують і організовують свою роботу спираючись на тісну взаємодію між ДЮСШ №2 і навчальними та позашкільними закладами району.
 
Одним з головних і найбільш масовим спільним заходом району є навчання дітей плаванню. Згідно графіку, погодженого з Інгулецьким відділом освіти ЗОШ № 82, 92, 73, 115, майже всі дитсадки району та школа інтернат для сиріт №9 приводять дітей в басейн ДЮСШ №2 за рахунок уроків фізкультури та факультативних занять, де під керівництвом тренерів спортивної школи діти вчаться плавати. А тренери, в свою чергу, мають можливість відібрати найбільш обдарованих дітей і залучити їх до постійних занять плаванням.

Крім цього наша спортивна школа надає свою спортивну базу для проведення районних змагань серед загально освітніх шкіл з таких видів спорту як плавання, волейбол, н/теніс шахи та інших, а тренери і методисти ДЮСШ №2 долучаються суддями цих змагань.
 
Басейном спортивної школи користуються також Криворізький політехнічний технікум, медучилище та деякі інші навчальні заклади для проведення занять з плавання зі своїми учнями. 

ДЮСШ №2 є методичним центром для всіх Клубів школяра за місцем мешкання, де відсутні штатні фізкультурні працівники. Методист нашої школи Бєлошавін В.В. контролює, направляє і організовує всю спортивно-масову роботу цих клубів, проводить спартакіаду району серед Клубів школяра з пяти видів спорту на спортивній базі ДЮСШ №2 з залученням суддів з числа працівників спортивної школи.
 
Особливо тісно співпрацює ДЮСШ №2 з школою-інтернатом для сиріт № 9. Майже кожен учень інтернату пройшов «через руки» тренерів відділення плавання або вільної боротьби. Щонеділі вони відвідують басейн спортивної школи майже у повному складі. Багато дітей з інтернату постійно тренуються під керівництвом тренерів ДЮСШ №2 і досягають високих спортивних результатів. Так Степанова Віра та Ярова Реґіна стали Майстрами спорту України з вільної боротьби, переможцями Першості України, а Ярова Р. до того ж у складі збірної України приймала участь у Першості Європи, що проводилась в Іспанії в 2003 році (тренери Малиш П.П. та Лозний О.В.).

У постійному контакті ДЮСШ №2 знаходиться і з Центром дитячої творчості «Мрія». Працівники та діти ЦДЮТ допомагають школі підготувати та провести такі заходи як: новорічне спортивно-театралізоване свято «Ялинка на воді», міську Новорічну ялинку для кращих юних спортсменів міста, урочистості відкриття та закриття Всеукраїнських турнірів з плавання та вільної боротьби.

Iнформери

Погода

Погода в Україні

________________________

Вiдвiдувачiв за сьогодні

За 24 години

__________________

__________________

__________________

Проверка тиц